Mladá dívka už se nevrátí z výletu. Zemřela při nehodě

18. 12. 2008 16:56
Kokšín - Dvacetiletá dívka ze středních Čech se z výletu na Šumavu už nikdy nevrátí. Její srdce dotlouklo ve čtvrtek odpoledne při dopravní nehodě mezi obcemi Dehtín a Kokšín na Klatovsku.

Neštěstí se stalo v úseku, kterému už tamní lidé začínají přezdívat „silnice smrti", neboť zde dochází k tragickým nehodám stále častěji. „Čelně se střetl nákladní vůz s osobním automobilem ford, který skončil v poli. Přitom z něj vyletěla žena, která na místě zahynula. Příčiny nehody i veškeré okolnosti jsme teprve začali vyšetřovat," řekl na místě jeden z dopravních policistů.

Dívka, která dopadla zhruba 15 metrů od auta, neměla šanci přežít. Větší štěstí měli další dva členové posádky. „Jednoho z nich jsme museli vyprostit z vozu, poté jsme pomáhali záchranářům s transportem zraněných," uvedl hasičský velitel zásahu František Červený.

„Zhruba 30letý muž byl převezen vrtulníkem na akutní příjem plzeňské Fakultní nemocnice. Je u něj podezření na vnitřní zranění, stejně jako u dalšího muže, kterého převezla sanitka do Klatovské nemocnice," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Řidič tatry vyvázl bez újmy na zdraví.

„Podle neoficiálních statistik zemřelo letos na západočeských silnicích při dopravních nehodách už 96 osob," uvedla krajská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Nehoda ochromila provoz na hlavním tahu z Klatov do Plzně na několik hodin.

Denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy