Kvůli počítačové hře zmasakroval své rodiče

Vladimír Barák
17. 12. 2008 15:00
Amerika řeší další brutální vraždu. Tentokrát šestnáctiletý mladík střílel po svých rodičích kvůli počítačové hře.

Nezvyklou dohru měl malý pubertální protest šestnáctiletého mladíka. Daniel Patric si koupil nejnovější počítačovou hru HALO 3. Tato akční hra má však vyšší povolený věkový limit, tzv. rating, a proto se dětem vůbec nemá dostat do rukou.

Mladíkův otec - pastor - proto synovi tajně pořízenou hru zabavil a uložil do uzamykatelné krabice v šatníku, kde ležel i jeho revolver.

Daniel se však nakonec do krabice dostal, přišel k rodičům a řekl jim: "Mohli byste na chvíli zavřít oči? Mám pro vás překvapení." Otec později vypověděl, že spolu s manželkou čekal nějaké milé překvapení. Potom, co splnil mladíkovo přání a oči zavřel, však ztratil vědomí následkem střelného zásahu do hlavy.

Mladíkova matka dobře mířený zásah nepřežila. Když otec znovu přicházel k vědomí, slyšel, jak mu syn dává zbraň do ruky a říká: "Tati, to je tvoje zbraň, vezmi si ji." Podle zjištění policie chtěl znovu vystřelit a předstírat, že vraždil otec a pak spáchal sebevraždu. Život však knězi podruhé zachránila náhoda, když jeho dcera s manželem právě přišli na návštěvu a mladíkovi v dalším krveprolití zabránili.

Podle sousedů i otce měl mladý Daniel s matkou vždy velmi blízký vztah a miloval ji. Zločin není nikdo schopen vysvětlit, vrah se okamžitě po svém zatčení nervově zhroutil a nebyl schopen vypovídat.

Vladimír Barák

 

Právě se děje

Další zprávy